BYPARKEN

Nafplios bypark  er delt i to av Megalos Dromos (Vas. Konstantinou-gaten), med Kolokotronis-parken på den ene siden og Jernbaneparken på den andre, men i praksis er dette én park; Nafplios fine, frodige bypark.


Området hvor parken nå ligger, lå opprinnelig under vann og var utenfor de gamle bymurene. Rundt 1720, da Nafplio var styrt av tyrkerne, demmet de opp for vannet og anla en fin park her for aga’ene. Senere, da Nafplio igjen var gresk, ble det bestemt at byens jernbanestasjon skulle ligge her, og i 1886 begynte togene å gå til Athen. I 1963 ble stasjonen stengt, og området er igjen blitt park. Stasjonsbygningen, som nå huser  musikkskolen, og et gammelt lokomotiv, dessverre fullstendig nedtagget, er det eneste som minner oss om jernbanedriften her.  En av jernbanens lagerbygg skal inneholde et barnemuseum, men jeg har aldri sett det åpent.


Men parken er blitt et deilig rekreasjonsområde, blir du med på en tur?

(placeholder)

Det grønneste stedet i Nafplio


Vi begynner i enden nærmest gamlebyen. Her har Hellas’ første guvernør, Kapodistrias, snudd marmorryggen sin til den fine, store lekeplassen, men han var visstnok en snobb så det er kanskje like greit.