(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)

TURFORSLAG til steder utenfor Argolida

Her finner du korte beskrivelser av severdigheter utenfor Argolidas grenser, steder som fint kan nås på

en dagstur, iallfall om du leier bil. Bruk kartet, eller finn reisemålene nedover på siden.

(placeholder)

KORINTH: Allerede på 600-tallet f.v.t hadde grekerne tenkt å bygge denne kanalen, for å slippe å seile den 40 mil lange turen rundt hele Peloponnes... Klikk her for mer!

LOUTRAKI: er en badeby med Casino, en kombinasjon man kan elske eller hate. Mye turister her, både greske og... Klikk her for mer!

MYE MER ENN EN KANAL

DERVENAKIA ligger på grensen mellom Argolida og Korinthia, og her kjempet og vant Kolokotronis og hans menn et svært viktig ...

Klikk her for mer!

KLOKE KOLOKOTRONIS

OG EN UNIK SKOG

EN BADEBY, ET TEMPEL VED SJØEN

(placeholder)

GLEM OLYMPIADEN,

HER ER NEMEADEN!

(placeholder)

PATRA OG RIO: Patra (eller Patras) er den største byen på Peloponnes, men langt fra en av de fineste. Dette er en travel havneby... Klikk her for mer!

KARNEVAL, EN BORG OG EN BRO

(placeholder)

EN KIRKE I ET TRE

OG EN SJØ I EN HULE

RUNDT HELMOS-FJELLET: Nå drar vi opp i fjellene helt nord på Peloponnes, i sørhellingen av Helmos-fjellet. Dette er ikke området som har... Klikk her for mer!

(placeholder)

ATHEN virker kanskje bråkete, masete og kaotisk ved første øyekast, men er en hovedstad som kan by på det meste, inkludert... Klikk her for mer!

NEMEA: Antikke Nemea er egentlig som det mye mer berømte Olympia. Hadde historien villet det litt annerledes, hadde vi...   Klikk her for mer!

(placeholder)

DIAKOFTO - KALAVRITA: På et 75 cm bredt jernbanespor starter toget fra Diakofto ved Korintgulfen og kryper 22 km opp i fjellet til det når... Klikk her for mer!

DEN UTROLIGE JERNBANEN

I JUVET

FRA GRISEØRER TIL GUCCI

OVERSIKT OVER UTFLUKTENE


Kartet t.v. er klikkbart, og kan hjelpe deg i å legge opp større eller mindre utflukter fra Nafplio til steder som ligger utenfor Argolidas grenser.


Se også kart over severdighetene i Argolida her!


Eller besøk den samme klikkbare kartet på Google Maps, om du foretrekker det.

(placeholder)

BESØK EN ØY, ELLER TO, ELLER TRE

DE ARGO-SARONISKE ØYENE Hydra, Spetses og Poros ligger nær Argolida, og er flotte utfluktsmål for dagsturer... Klikk her for mer!

(placeholder)

PARALIO ASTROS er en riktig fin bade- og havneby, med en lang, flott sandstrand som trekker til seg turister fra hele... Klikk her for mer!

EN VAKKER LANDSBY,

EN HAGE FOR GUDER

(placeholder)

ALEA/TEGEA: Turen til hit tar oss gjennom et vakkert, delvis goldt og øde fjellandskap, før vi kommer opp til en stor, fruktbar... Klikk her for mer!

ATHENES TEMPEL,

EN ANTIKK BY

(placeholder)

TRAVEL BY,

MIDT I SENTRUM

TRIPOLI er et knutepunkt på Peloponnes, midt på halvøya omtrent, og om du befinner deg i eller i nærheten er det ikke dumt...  Klikk her for mer!

(placeholder)

MYSTRAS, SPARTA: Morea var navnet på Peloponnes i middelalderen, og en av middelalderens best bevarte byer er Mystras... Klikk her for mer!

UNDERET I MOREA, OG SPARTA

(placeholder)

MONEMVASIA er en virkelig fascinerende middalalderby, bygd inne i tykke borgvegger på en 300 m høy klippe som... Klikk her for mer!

ET MIDDELALDERSK GIBRALTAR

(placeholder)

MANI, den midterste fingeren av dem på Peloponnes som peker sørover, er vill, vakker og annerledes. Det bratte og engang nærmest ufremkommelige... Klikk her for mer!

VILL SKJØNNHET, VAKRE LANDSBYER

(placeholder)

UNESCO

SITE

REISE LENGRE:


I tillegg til de turene du finner beskrivelser av her, vil vi også foreslå tur til fjellandsbyene Arkadia (ca 110 km), antikkens Olympia (175 km) og Delfi (256 km), alle avstander regnet fra Nafplio.  Slå dem gjerne sammen til én tur med overnatting, med denne rundturen:


Nafplio - Dimitsana (arkadisk landsby): 112 km, 2 t 10 min   

Dimitsana . Antikke Olympia: 78 km, 1 t, 40 min.            

Antikke Olympia - Delfi: 240 km, 4 t.                      

Delfi - Nafplio (rute via Thiva): 256 km, 4 timer

(placeholder)

MESSINIA, sørvest på Peloponnes, har mye å by på, som borgen i Methoni, pittoreske Koroni, stilige Kalamata og en eventyrlig ravine med små sjøer og fossefall. Klikk her for mer!

GRØNT, BORGER OG FINE SMÅBYER

Kartnålene leder deg foreløpig til Visit Nafplios engelske versjon, men vi jobber med saken!

(placeholder)

KOSMAS: Dette er den fineste fjellandsbyen vi vet om! Den ligger i de Arkadiske fjellene, på rundt 1150 moh. Her er det deilig å reise på... Klikk her for mer!

DEN ALLER FINESTE

FJELLANDSBYEN

(placeholder)

DEN EKLEKTISKE KIRKEN

ANTIKKE MANTINEIA har rester etter tårn, vegger, teater og torg, og når du likevel er i nærheten kan du gjerne ta en titt. Men det er bygningen like over veien som er mest unik, kirken Agia Fotini.  Klikk her for mer!

(placeholder)

TRÆR PÅ TAKET OG VANNMØLLEPARK

VASTAS: Du tror det ikke før du ser det! En eldgammel, byzantinsk kirke som ligger naturskjønt til ved en elv, og oppå taket gror det 17 store trær. Men inni kirken er det praktisk talt ikke spor av dem, så hvor blir røttene av?  Klikk her for mer!