MIDEA OG DENDRA

Det er tre store mykenske byer i Agolis: Mykines, Tiryns / Tirintha og denne: Midea. Men 95 prosent av de besøkende ser ut til å besøke Mykines, den siste fem prosenten drar til Tiryns. Noe som er litt synd, fordi begge disse mindre kjente stedene, Tiryns og Midea, har mye å tilby. Midea har blitt oppgradert de siste årene, med stier for enkel tilgang over hele området, og nyttige informasjonstavler (på engelsk) ved siden av alle de interessante delene av utgravningene. Vi kan fortsatt se de massive kyklopiske veggene som dannet forsvarsverket (bildet over), ruiner av bygninger, rom og porter. Det får en gratis brosjyre ved inngangen som vil hjelpe deg med å utforske området.

Kanskje det beste med Midea er freden og roen mellom de over 3000 år gamle steinveggene og en fantastisk 360 ​​graders utsikt. Selv om du ikke er så interessert i arkeologi, tror vi du vil nyte en tur til Midea!

Mykenske Midea ligger en femten minutters gange sør for den mye mer moderne landsbyen Midea. Via Argos kan du ta buss til landsbyen, se ruten på KTEL.

Mykensk citadel og gravplass

En tholos i Dendra.

Midea ligger høyt og vakkert, og fra toppen har du fantastisk utsikt i alle himmelretninger.

Midea.

I nærheten (en liten biltur unna) finner vi også Dendra, hvor overklassen i Midea ble begravd, enten i tholoser, graver formet som digre bikuber, eller i gravkammere. En tholos (bilde t.h.) og flere gravkamre kan beskues selv i dag, i tillegg til skjelettene av hester. Hestene var symboler på makt og prestisje, og dem som er funnet i Dendra ble nok ofret til gudene. En av de flotteste gjenstandene på det Arkeologiske museet i Nafplio er forøvrig en bronserustning, funnet her i Dendra


Kjører du mellom Midea og Deandra, i nærheten av landsbyen Manesi, skimter du en liten kirke på en åsside. Dette er Agios Thomas, mange mener den er bygget på ruinene av et gammelt tempel. Inne i kirken er det vakre veggmalerier, og det er en hyggelig rasteplass ved foten av den lille bakken, noen ganger med rennende vann.


Det er gratis å besøke Midea og Dendra, men Dendra er stengt i helgene (2016).

Ag. Thomas sett fra Midea.