Alle de tradisjonelle fjellandsbyene

(placeholder)

NORD-KYNOURIA

Området tilhører Arkadia-regionen, og ligger like ved grensen til Argolida, i sydlig retning. Her må du ha leiebil e.l. for å komme deg rundt. Velg deg ut noen av stedene,  dette er en flott dagstur fra Nafplio.


(placeholder)

MELISSI-FOSSEN

Vårt første mål er landsbyen Platanos, med like før vi er der (når vi kjører fra Astros), kommer vi til et skilt som forteller oss på gresk at her går stien til Melissi-fossen (ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ ΜΕΛΙΣΣΙ). Gå dit, om du er her vinter eller vår, det er ikke lange biten, og det er en så naturskjønn liten tur. Fossen er en del av Lepida-stryket - og de mer eventyrlystne kan gå en smule strabasiøs men opplevelsesrik tur langs hele stryket, men da med riktig turutstyr.

Fjellkjeden Parnon eller Parnonas eller Malevos (kjært barn etc.) strekker seg gjennom Nord-Kynouria (Voria Kynouria), og er hjem til flere små landsbyer som på mange måter fører oss tilbake til "de gode, gamle dager". Steinhusene her ligger støtt i fjellsidene, som de har gjort i mange hundre år, omgitt av frodig, skiftende og vakker natur, juv, elver og fossefall. Her presenterer vi våre favoritter.

Aller finest er turen vinter eller tidlig vår, når elvene bruser.