AKRONAFPLIA

Nafplios eldste borg, Akronafplía, troner øverst i gamlebyen. En gang lå hele byen innefor disse murene. Deler av borgen ble bygget allerede i bronsealderen, og disse gamle murene finnes det fremdeles rester av i den vestre delen av borgen. Senere ble Akronafplia utvidet og forsterket av henholdsvis romerne, frankerne, venezianerne, og tyrkerne. De tykke borgveggene danner et fint bakteppe for byen, og i de siste årene, er borgen blitt delvis gjenoppbygget og riktig så flott. Spesielt de østlige delene fortjener et besøk. Utforsk denne delen til fots, ved å gå bort fra hovedveien som går gjennom borgen, og i mellom de gamle murene.


Det er flere gode grunner til å besøke Akronafplia. Utsikten er nydelig, både nordover over byen og bukten, og sørover mot Arvanitiastranden og fjellene i Arkadia. Den østre delen av borgen er best bevart, så utforsk dette området til fots, utenfor veien som går gjennom borgen.

Hvis du går (eller kjører) til vestenden av borgen, forbi Nafplia Palace Hotell og videre til du kommer til en slags rundkjøring, vil du se en diger kaktusskog til venstre (mot sør). Vakker om høsten med sine intense, gule blomster, eller med rødmende frukter vintertid. Fruktene kan spises, men du trenger tykke hansker for å plukke og skrelle dem.

Inngang: Gratis (2016).


De fem brødrene

Bastionen ”De fem brødrene” (Pende Adelfia) ligger ytterst på Nafplios nes, helt vest i byen. Navnet kommer fra de fem kanonene som fremdeles peker ut mot bukten. Det er uklart om bastionen ble bygget av venezianerne eller tyrkerne. De fem brødrene er den eneste av Akronafplias nedre bastioner som har overlevd tidens tann.

Inngang: Gratis (2016).


Fra Nafplios ungdom

En av De fem brødrene


(placeholder)

For a relaxing, as well as educational and historical holiday, Argolida in the Peloponnese is the ideal destination, bringing past and present together in a seamlessly simple way, offering you the chance to experience how this region was, all those many years ago.                       www.aroundgreece.com

Utforsk

de østre delene av Akronafplia!