strender i argolida

 
 

Argolidas lange kyst har strender for enhver smak, og har du bil eller moped kan du dra på oppdagelsesferd og finne den perfekte stranden for deg. Vannet holder seg varmt langt utover høsten, noen bader sågar hele året. Her presenterer vi bare noen få av alle strendene, nærmere bestemt dem som ligger nærmest Nafplio.

 

Tolo (Psili ammos)

Feriebyen Tolo, 9 km fra Nafplio har en nesten endeløs og vel tilrettelagt sandstrand, med et vell av solstolutleiere, tavernaer og kafeer. Du kommer deg enkelt hit ved å ta buss fra Nafplio, bussen går hver hele time på dagtid (med noen få unntak).

Det er ofte mye folk her, for det er en fin strand, og det er en mengde campingplasser og hoteller i nærheten.

Kontili

Nok en lang strand av fin grus, vanligvis med lite folk. Særlig om du tar bena fatt og vandrer sørøstover, kan du være nærmest for deg selv - bortsett fra kanskje en og annen nudist.

Nordre del av stranden er nokså brådyp, men denne delen har parasoller, og det kan jo komme godt med.

Den lille hvite kirken som så vidt skimtes ute på neset, Ag. Nikolaos, kan du besøke ved å vasse eller svømme dit.

PLAKA Drepano

Plaka er en fredelig strand, som få turister oppsøker, annet enn de athenerne som har sommerhus i nærheten. Plaka er en lang sand-/grusstrand, uten mange fasciliteter, men den har i det minste noen hyggelige tavernaer som serverer deilig fisk, og noen solstoler. I tillegg ligger flere campingplasser like ved vannet, og det er jo utmerket om du trives i telt.

Karathona

Karathona er en lang sandstrand ca 3 km fra Nafplios sentrum. Du kan gå dit på en fin sti som begynner ved Arvanitia-stranden (ca 45 min. gange), eller kjøre dit via 25. Martiou-gaten. Stranden er godt utbygd, med bl.a. flere tavernaer, solstoler/parasoller og vannsport, samtidig som det er mye plass for deg som vil finne deg et sted for bare deg og ditt. Buss fra Nafplio om sommeren.

Se også her for små spaserturer du kan kose deg med i/nær

Karathona. Stranden har “blått flagg-satus”.

arvanitia

Nafplios bystrand heter Arvanitia, en lunt beliggende grus- og steinstrand mellom Palamidi og Akronafplia, helt sør i byen. Stranden har solstoler/parasoller, en trivelig kafé/restaurant, toalett, omkledningsrom osv, i sommersesongen. Det går også fint å bade fra klippene i nærheten. Stranden er ganske brådyp.

Strandområdet ble oppgradert betydelig i 2014, det er blant annet kjørt på en betydlig mengde fin grus ved vannkanten slik at det er enklere å komme seg ut i vannet.

Og om sommerkveldene er det party her!

Kastraki

Liten grusstrand som ligger nær Tolo, like nedenfor utgravingene i Asini. Noen solstoler/parasoller, taverna som bl.a. har god fisk, og utsikt mot Tolo.

Vivari

Ved den lille landsbyen Vivari finner vi nok en grusstrand, med noen få parasoller/solstoler samt to-tre trivelige tavernaer mer eller mindre på stranden. Dette er en av våre favorittstrender; vanligvis fredelig, med rolig sjø og deilig mat vi kan spise i selve strandkanten - tavernaen To Delfini er vår favoritt.

Noen meter videre østover fra hovedstranden er det et par småstrender, disse kan du, om du har flaks, ha helt for deg selv, iallfall litt utenom sesongen.

Kandia

Eviglang strand med sand, grus og småstein. Enkelt å finne fredelige områder, men også veldig hyggelig på den delen av stranden som ligger ved Kandia sentrum. Her er en skikkelig bra fisketaverna og noen kafeer, samt solsenger med parasoll. Mellom Kandia og Iria, se under, ligger Kandia’s Castle, et virkelig enormt hotell som ser ut som, nettopp, et slott, med luksusrestauranter og thalassoterapisenter.

Iria

Smal og, for å være ærlig, litt uspennende grusstrand, med noen parasoller/solsenger. Campingplass finnes i nærheten. For øvrig er Irias claim to fame artisjokker, som dyrkes i hopetall her, og feires med artisjokkfestival i mai.


Strendene vi har presentert til nå ligger sørøst for Nafplio, og Iria er lengst unna, likevel bare 25 km fra Nafplio. Nå skal vi sørvestover fra Nafplio:

NEA KIOS

Nesten fra Nafplio og sørover mot Mili strekker det seg en slags strand, den er svært langgrunn, og har til dels nokså mudrete bunn. Dette mudderet sies å være helsebringende, og du kan se folk som vandrer på stranden innsmørt i svart mudder. I den lille landsbyen Nea Kios har stranden grus-/småsteindekke, du finner noen parasoller og noen gode fisketavernaer.

MILI

I landsbyen Mili finner vi en vakkert beliggende grusstrand og en steinstrand (med havnen imellom), begge med noen parasoller, samt trivelige tavernaer i nærheten. I Mili kan du også spise gode “souvlakia”, grillspyd, og besøke Lerna, hvor du blant annet finner restene av et 5000 år gammelt palass.

KIveri

Kiveri er den siste landsbyen på Argolidas sørvestkyst (16 km fra Nafplio.), og bildet viser hovedstranden, en fin grusstrand med parasoller. Spaserer du videre nedover kysten, forbi kaien hvor småbåtene ligger fortøyd, kommer du til en liten steinstrand. Begge er fine badeplasser, ofte med ganske få besøkende. Tavernaer ligger i nærheten av begge strendene.

Kjører du videre sørover kommer du inn i Arkadia fylke, som også har en kyst spekket med strender. Se f.eks P. Astros.

Ingen grunn til å dra fra stranden selv om solen går ned, dersom det er en taverna i nærheten. Om sommeren er det ikke mye som er bedre enn å sitte like ved sjøen og spise god fisk eller hva du du nå foretrekker, mens solen synker og fløyelsnatten velver seg over deg. Bildene er fra Palitsakis fisketaverna på Karathona.