Vi begynner i enden nærmest gamlebyen. Her har Hellas’ første guvernør, Kapodistrias, snudd marmorryggen sin til den fine, store lekeplassen, men han var visstnok en snobb så det er kanskje like greit.

Hver eneste onsdag og lørdag, med mindre det er en helligdag, strekker Nafplios rikholdige matmarked seg langs yttersiden av parken.  Kjøp en pose solmoden sesongfrukt, finn en benk og nyt livet!

Dette lille bassenget ble tømt da fugleinfluensahysteriet var på sitt verste, men ble atter fylt i 2012. Sju andunger er blitt utplassert her, jeg regner med de blir flere for hvert år som går.

Fortsett til enden av parken, hvor du finner nok en lekeplass - og du er i den koselige bydelen Pronia.

Det er masse tavernaer og kafeer i tilknytning til parken, mange har servering i selve parken. De fleste ligger langs Sidiras Merarchias-gaten, men du opplever parken best på kafeen Stathmos som ligger i selve parkområdet, eller fra Italikon som serverer pizza fra vedfyrt ovn.

Kolokotronis, som du kan lese mer om her og her, var en av de aller største frihetskjemperne i 1820-årene. Han sitter stolt til hest, og en kopi av statuen er reist i Athen. Lazaros Sochos heter skulptøren, han var gresk men arbeidet i Paris. Nafplios Kolokotronis-skulptur er laget

i 1895.

Det blomstrer frodig i parken, men det er avhengig av hvilken årstid du er her, selvsagt.

Se også sidene

En tur i Den store veien” og “Ta en volta”.