Kart         Transport

 

nyttige numre

og nettsteder


ktel argolida (buss)

www.ktel-argolidas.gr

  1. (30)27520 27323

Kjøp e-billett her!

I Hellas kan du også ringe 14505 for å få informasjon om bussruter i hele landet.


OSE - Tog

www.trainose.gr

(+30) 21052 97777

eller ring (fra Hellas) 1110


Taxi nafplio

(+30) 27520 24120

Hovedholdeplassen ligger I Sigrou-gaten, ved busstasjonen.


BIL + SJÅFØR

Hvis du trenger bil og sjåfør for utflukter i Argolida, kontakt det lokale firmaet www.greek-taxi.gr.


LEIEBIL/MOPED

Det finnes flere utleiefirma i Nafplio.


FERGER

Sjekk tidene på: www.gtp.gr


FLYPLASSEN I ATHEN,

El Venizelos: www.aia.gr

REISE Fra flyplassen i Athen til Nafplio

KART
Skaff deg et skikkelig kart! Orama Editions
har et veldig godt og detaljert Argolida-kart, samt et meget bra Peloponnes-kart

Et godt Nafplio-kart får du gratis på Turistinformasjonen, som ligger 
i Rådhuset på De tre admiralers plass / Trion Navachon. Mange kafeer, 
hoteller etc har også gratis bykart, det er bare å plukke med seg!
Her er Nafplio i Google maps.

KART
Skaff deg et skikkelig kart! Orama Editions

har et veldig godt og detaljert Argolida-kart, samt et meget bra Peloponnes-kart


Et godt Nafplio-kart får du gratis på Turistinformasjonen, som ligger

i Rådhuset på De tre admiralers plass / Trion Navachon. Mange kafeer,

hoteller etc har også gratis bykart, det er bare å plukke med seg!

Her er Nafplio i Google maps.

Busstasjonen i Nafplio,

i Sygrou-gaten

Nafplio: Even the Greeks recognize that it's the most beautiful of all mainland towns, with its numerous Venetian and Turkish buildings, twisting labyrinthine streets and a sophisticated atmosphere that's a million miles from a tourist resort.

James McCreet, Telegraph.co.uk

Klikk for å lese om:

GUIDEBOK
Den beste guideboken for Argolida og Peloponnes er Cadogans Guide til Peloponnes. Uvurderlig når du besøker arkeologiske steder!

GUIDEBOK

Den beste guideboken for Argolida og Peloponnes er Cadogans Guide til Peloponnes. Uvurderlig når du besøker arkeologiske steder!

(…) the Peloponnese is easily the most beautiful corner of Europe. 


John Humphrys, forfatter

og BBC-journalist.

 
MED BUSS  
Du tar buss til Terminal A/Stathmos Kiffisos i Athen og derfra ny buss til Nafplio.
Buss nr X93 går fra utgangen ved El. Venizelos-flyplassens ankomsthall til Stathmos Kiffisos. Kjøp billett like ved utgangen før du går på. Turen tar en halv til en time, avhengig av trafikk. Pris ca 5 euro.
Er du allerede i Athen, går buss nr 051 fra fra krysset Zinonos og Menandrou, sør for Omonia, til Stathmos Kiffisos. Taxi sentrum-busstasjonen koster normalt mellom 5 og 15 euro, avhenging av hvor drosjen plukker deg opp.
Stathmos Kiffisos er en stor bussterminal. Du kjøper billett i luken merket Nafplio/Argolida. Bussene går en gang i timen, 30 min. over hel, på dagtid (noen unntak). Bussturen tar to til to t. og 20 min., og går via Korinth/Isthmos og Argos. Nafplio er endestasjonen. Pris ca 13 euro, rabatt ved kjøp av tur/returbillett.

Vær oppmerksom på at bussen fra Nafplio til Athen stopper ved Eleonas metrostasjon (blå linje) før den går til Stathmos Kiffisos. I Eleonas kan du ta metroen til sentrum eller til flyplassen. Dette vil som regel være en raskere løsning enn å reise via busstasjonen. Bare sjekk at du går på det riktige toget, ikke alle går helt ut til flyplassen.

MED TAXI 
Det enkleste - og rimeligste - er å få hotellet du skal bo på i Nafplio til å forhåndsbestille taxi til deg, eller kontakte greek-taxi.gr. Taxituren koster omlag 150 euro, og tar ca. halvannen time. 

MED TOG  
Det er mulig å ta «Proastiakos»-toget fra flyplassen til Korinth, men toget videre derfra til Nafplio går i skrivende stund ikke. Likevel vil det lønne seg å ta tog til Korinth og taxi derfra, fremfor å ta taxi helt fra flyplassen. Få gjerne hotellet du skal bo på i Nafplio til å bestille taxi for deg.

LEIEBIL  
Får du leiebilen på flyplassen, er det enkelt å finne veien til Nafplio. Fra flyplassen kjører du direkte ut på motorveien, og følger skilting først til Elefsina, så Korinth, og deretter står det Nafplio på skiltene. Veien er stort sett meget bra, unntatt et lite stykke mellom Korinth og Nafplio hvor det er nokså smalt og svingete. Beregn to timer om du holder fartsgrensen. Og det gjør du vel!


REISE MED BÅT TIL NAFPLIO

PIREUS - ERMIONI  eller PORTO HELI
Det går ferge (3,5 timer) og hurtigbåt (2 timer) fra Pireus til både Ermioni og Porto Heli, via de Saroniske øyene. Fra Ermioni og Porto Heli kan du ta rutebuss til Nafplio.  Tider kan du sjekke her, merk at det er forskjell på sommer- og vinterruter.

HYDRA/SPETSES - TOLO
Sommerstid arrangerer Pegasus Cruises rundturer fra Tolo bl.a. til øyene Hydra og Spetses. Det er mulig å være med bare en vei, men avtal dette på forhånd med dem.


TRANSPORT I ARGOLIDA

Fra Nafplio går det busser til flere steder i Argolida, sjekk KTELs side for informasjon. Men det er nærmest nødvendig å leie bil/moped for en dag eller to hvis du vil besøke noen av de mer avsidesliggende severdighetene/strendene.http://www.amel.gr/index.php?id=363&L=1http://www.amel.gr/index.php?id=363&L=1http://www.greek-taxi.gr/http://www.gtp.gr/RoutesForm.asphttp://www.pegasus-cruises.gr/http://www.ktel-argolidas.gr/?module=default&pages_id=41&lang=enfile://localhost/Users/merete/Pictures/iPhoto%20Library/Modified/2010/10.%20juni%202010/IMG_1108_2.jpgshapeimage_7_link_0shapeimage_7_link_1shapeimage_7_link_2shapeimage_7_link_3shapeimage_7_link_4shapeimage_7_link_5