Hva er Hellas i dine drømmer? Flotte strender og livlige barer? Nydelig natur og pittoreske byer? Arkeologiske skatter og et velsmakende måltid i en lokal taverna? I Argolida kan du få alt dette og mer. Glem overfylte og turistifiserte øyer, bare et par timers kjøring fra Athen venter eventyret på deg. Argolida, et fylke på halvøya Peloponnes er det virkelige Hellas, og Nafplio, en av de mest elegante og romantiske byene i landet, er et perfekt utgangspunkt for en ferie i et Hellas som er enda bedre enn hva du kanskje trodde. Nafplio var den første hovedstaden i Hellas, og skjønnhet, kultur, historie og tradisjon preger den vakre byen. Og dette er slett ikke bare en sommerferie-destinasjon. Med mindre du skal ha en ren sol- og badeferie, vil opplevelsene være like flotte året rundt.


 
NYdelige NAFPLIO

Nafplio ligger knappe to timers bilkjøring fra Athen, på halvøya Peloponnes. Den vakre gamlebyen har et vell av smale smau, gater og trapper, spisesteder som serverer nydelig gresk mat, livlige barer, klubber og caféer, en lang, palmekranset strandpromenade og nok severdigheter til å fylle en uke eller to. Men aller finest er det kanskje bare å være til i denne herlige byen, se solen gå ned bak fjellene mens den farger bukten rød, eller sitte på den sentrale platiaen og kikke på lekende barn, forelskede par, venneflokker og familier over mat, vin eller frappé.FLOTTE Argolida

Argolida (også kalt Argolis) fylke utgjør «tommelen» på Peloponnes, og er fylt av små landsbyer ved hav og i fjellsidene, vakker natur, fristende strender og minoiske og antikke minnesmerker rundt hver sving.  Her ligger bl.a. Epidavros, et av de best bevarte amfiteatrene som finnes, den mykenske byen som har gitt epoken navn, Mykene, samt Tyrins, et annet mykensk  fort. Alle disse står på Unescos verdensarvliste, slett ikke verst for et fylke på bare 2,154 km2, med andre ord mindre enn Vestfold.

 

Reis til det ekte Hellas, med severdigheter

over alt den største av dem Nafplio

Omkranset av fjell og hav, er Argolida et sted avskåret fra resten av Peoponnes, men i gresk historie og myter har stedet ofte vært i sentrum - Mykene, Tiryns, Troezen, Epidavros, Argos og Lerna er her, og, for alle som har kikket eller eller til og med smakt litt på det klassiske, er Argolida en full fem-retters bankett. Til dessert er hovedstaden i Argolida, og gamle Mykenes havn, Nafplio - Peloponnes’ vakreste by.


(Cadogan guides Peloponnese and Athens)

Grekerne vet at de beste appel-

sinene kommer fra Argolida. Spis dem i sesongen: vinter og vår. Og lukt på blomstene  april/mai, duften er helt himmelsk!

Det eneste omfattende, ikke-kommersielle nettstedet om Nafplio og Argolida